Ο προσωπικός σας προπονητής

bestgrammarchecker net

personal_coachΧρειάζομαι προπονητή ή όχι;

Μια πολύ σημαντική ερώτηση είναι εάν κάποιος χρειάζεται έναν προσωπικό προπονητή ή μπορεί απλά να τα καταφέρει και μόνος του.  Από προσωπική εμπειρία γνωρίζω ότι μπορεί κάποιος να πετύχει το στόχο του εάν προσπαθήσει πολύ. Γεγονός είναι όμως ότι δεν μπορεί να πραγματοποιήσει τα όνειρά του ακούγοντας μόνο συμβουλές.  Για να απαντήσουμε στο αρχικό μας ερώτημα θα μπορούσαμε να πούμε ότι κάθε άνθρωπος έχει τις προσωπικές του φιλοδοξίες για τις οποίες πρέπει να παλέψει και ο ρόλος του προσωπικού προπονητή είναι να τον καθοδηγήσει και να του αποκαλύψει τον ταχύτερο δρόμο προς την ολοκλήρωση του στόχου του.

 Ο ρόλος του προσωπικού προπονητή

1.  Δεν είναι απλά δάσκαλος

personal_coach2Ο προπονητής δεν είναι απλά ένας δάσκαλος.  Είναι αυτός που θα κατανοήσει ακριβώς τα προβλήματα και τις ανάγκες του μαθητή και θα δώσει λύσεις προκειμένου να τα υπερνικήσει.

2.  Καλύπτει τα κενά

Ο προσωπικός προπονητής φροντίζει να καλύψει τα κενά της διδασκαλίας που προκύπτουν από μια ομαδική προπόνηση σε κάποιον σύλλογο ή να καλύψει προσωπικά κενά του κάθε μαθητή ξεχωριστά στην εκπαίδευση. Ανάλογα με το επίπεδο και τις ανάγκες του μαθητή οργανώνεται και το αντίστοιχο πρόγραμμα προπόνησης.

Πώς ακριβώς θα με βοηθήσει ο προπονητής μου;

personal_coach31.  Θα σας βοηθήσει να θέσετε στόχους

Θα απαντήστε σε ερωτηματολόγιο, ώστε να μπορέσει ο προπονητής να σας βοηθήσει να επιλέξετε τους στόχους σας. Για να πάρετε το ερωτηματολόγιο θα πρέπει να εγγραφείτε στη σχολή και να ολοκληρώσετε τουλάχιστον ένα μήνα μαθημάτων.

2.  Βρίσκοντας τις αδυναμίες σας

Για όσους δεν είναι αρχάριοι θα μας δώσουν τις παρτίδες τους.  Έπειτα θα σας δώσουμε μια αναφορά με τα προβλήματα και τις αδυναμίες που διαπιστώσαμε στο παιχνίδι σας.

3.  Ανάλυση των λαθών

Το κάθε λάθος στο σκάκι γίνεται για κάποιο λόγο. Μπορούμε να σας εξηγήσουμε σε κάποιο μάθημα γιατί διαπράττετε κάποια συγκεκριμένα σφάλματα, υποδεικνύοντάς σας τρόπους για να βελτιωθείτε και να εξαλείψετε αυτές τις αδυναμίες σας.
Μπορούμε να σας δώσουμε ένα προσωπικό πρόγραμμα προπόνησης και ασκήσεις για το σπίτι.

4.  Μαθαίνοντας τη θεωρία του σκακιού

Η θεωρία και μερικοί απλοί κανόνες βοηθούν τους ισχυρούς παίχτες να βρουν γρήγορα καλές κινήσεις και να κερδίσουν τις παρτίδες τους. Γιατί να μην το κάνετε και εσείς;
Μπορούμε να καλύψουμε τα κενά στη θεωρία των ανοιγμάτων, του μέσου και του φινάλε.

Επιλέξτε να σας κάνει μάθημα ένας κανονικός προπονητής! Και αυτό δεν είναι αστείο. Ένας καλός παίκτης μπορεί να παίζει καλά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει τη μεταδοτικότητα να σας μάθει αυτά που γνωρίζει. Έτσι, σας συνιστώ να είστε πολύ προσεκτικοί στο θέμα της επιλογής του προπονητή σας.

 Οι δουλειές του προπονούμενου:

personal_coach4Να παίξει μέσα στο χρόνο όσες πιο πολλές επίσημες παρτίδες μπορεί.
Να ακολουθεί το πρόγραμμα προπόνησης.

Ο Αισχύλος είπε «Πειθαρχία ευπραξίας γενέτειρα», δηλαδή η πειθαρχία είναι η μητέρα της προκοπής.

Μπορεί να φαίνονται πολύ λίγα αυτά που πρέπει να κάνει ο προπονούμενος, όμως στην πραγματικότητα χρειάζονται πειθαρχία, συνέπεια και σκληρή δουλειά.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή ερώτηση παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.