Συνεργάτες

Η σκακιστική σχολή “Κάππα” συνεργάζεται με καταξιωμένους προπονητές, τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό.  Μεταξύ άλλων, τρεις αξιόλογοι συνεργάτες-προπονητές από την Ελλάδα είναι ο Γκραντ Μαιτρ Χρίστος Μπανίκας, ο Διεθνής Μαιτρ Ανδρέας Τζερμιαδιανός και ο Άγγελος Καίσαρης.
Η σχολή μας, στο πλαίσιο της λειτουργίας της και πέραν των κανονικών μαθημάτων, θα παρουσιάζει επίσης κατά καιρούς διάφορα άλλα μαθήματα, είτε μέσω skype είτε σε βίντεο κλιπς που θα ετοιμάζουν οι συνεργάτες μας ειδικά για τις ανάγκες των μαθημάτων της σχολής.  Θα γίνονται επίσης ειδικά μαθήματα, σεμινάρια και διαλέξεις για συγκεκριμένα σκακιστικά θέματα.

baniΧρίστος Μπανίκας:  Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Κορυφαίος σκακιστής και πολυπρωταθλητής Ελλάδος. Ο Χρίστος γεννήθηκε στις 20 Μαΐου 1978 και διαμένει στη Θεσσαλονίκη. Το 1990, σε πολύ μικρή ηλικία κατέκτησε το πρωτάθλημα κάτω των 12 ετών και το 1993 το πρωτάθλημα κάτω των 16 ετών με το πρωτάθλημα κάτω των 20 να ακολουθεί το 1996.
Αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας το 2000 για πρώτη φορά. Έκτοτε ήταν συνεχώς νικητής ως και το 2005. Το 2008 επέστρεψε στις νίκες, όπως και το 2009, όπου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κατέκτησε τον όγδοο πανελλήνιο τίτλο του.  Είναι βασικό στέλεχος της Εθνικής Ομάδας της Ελλάδας καθώς επίσης και ένας εκ των κορυφαίων προπονητών.

jerry1

Στη φωτογραφία αριστερά είναι ο Διεθνής Μαιτρ Ανδρέας Τζερμιαδιανός.
Ο Ανδρέας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Μαρτίου 1972.  Έχει 2 νόρμες επί συνόλου τριών που απαιτούνται για την απόκτηση του ανώτατου τίτλου Γκραντ Μαιτρ.  Ήταν πρωταθλητής Ελλάδος προεφήβων το 1988 και πρωταθλητής Ελλάδος Εφήβων το 1990. Στέφθηκε επίσης πρωταθλητής Ανδρών στο ανοικτό πρωτάθλημα 1997-1998.

Κέρδισε χρυσό μετάλλιο σε Βαλκανιάδα στη Ρουμανία το 1992 και 3η θέση στο Παγκόσμιο Φοιτητικό Πρωτάθλημα στη Βουλγαρία το 1994. Επίσης, στέφθηκε πρωταθλητής κορυφαίων Ελλήνων σκακιστών το 1997.  Έλαβε μέρος στη παγκόσμια σκακιστική ολυμπιάδα το 1998 και αναδείχθηκε πρωταθλητής και κυπελλούχος Ελλάδος το 2010 και 2012 με την ομάδα της Π.Σ. Περιστερίου.
Είναι από του καλύτερους και πιο έμπειρους προπονητές στην Ελλάδα με πολύ πλούσιο συγγραφικό έργο και διαλέξεις.

kesaris1Στη φωτογραφία δεξιά είναι ο Άγγελος Καίσαρης του οποίου αρκετά μαθήματα διατίθενται στα ελληνικά.  Ο Άγγελος γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1982. Είναι αναγνωρισμένος προπονητής της FIDE και μοναδικός στη δημιουργία προπονητικών βίντεο κλιπς.
Τα μαθήματα-βίντεο του είναι εξαιρετικά εργαλεία που σίγουρα θα βοηθήσουν τους μαθητές ως προς την βελτίωσή τους.
Η πρώτη του επαφή με το σκάκι έγινε σε μικρή ηλικία, αλλά η ουσιαστική ενασχόληση ξεκίνησε το 2000 στην Κεφαλονιά, παράλληλα με τις σπουδές του στη σχολή Βιολογικής Γεωργίας. Έχει αγωνιστεί στο 38ο Πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής Κατηγορίας, έχει κερδίσει δύο φορές το κύπελλο και δύο φορές το Πρωτάθλημα Βορειοδυτικής Ελλάδας με την ομάδα των Ιωαννίνων.

Πιο κάτω παραθέτουμε βίντεο κλιπ του συνεργάτη μας Άγγελου Καίσαρη ως εισαγωγή και πρώτη γνωριμία με το σκάκι και ως δείγμα της εξαιρετικής του δουλειάς.