Διάλεξη ”Πρώτη Γνωριμία με το σκάκι” στο Δημοτικό Σχολείο Μαζωτού

Μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Μαζωτού, κ. Αγγέλας Καϊμακλιώτη, την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε από τον Πάρη Κληρίδη, σκακιστική διάλεξη ”Πρώτη γνωριμία με το σκάκι” με τη συμμετοχή πάρα πολλών παιδιών.  Παραθέτουμε πιο κάτω μέρος από το κείμενο όπως έγινε ανάρτηση από τη Διευθύντρια του Σχολείου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σκάκι για παιδιά Δημοτικού; Εμείς λέμε ναι! Για πολλούς λόγους!

Το σκάκι ενισχύει τη σκέψη, βελτιώνει τη συγκέντρωση, προωθεί τη λήψη αποφάσεων, αναπτύσσει τις κοινωνικές δεξιότητες, ενισχύει τη μνήμη και προάγει την υπομονή και την πειθαρχία κυρίως στα παιδιά του δημοτικού.  Η ενσωμάτωση του σκακιού στα μαθήματα είναι σημαντική, καθώς προωθεί τη μαθητοκεντρική εκπαίδευση, βοηθά στην ανάπτυξη της σκέψης, ενισχύει τις πνευματικές δεξιότητες, εκπαιδεύει στην αντιμετώπιση προκλήσεων, και παρέχει ευκαιρίες για εκμάθηση ηθικών αξιών όπως ο σεβασμός και η επιμονή.
Το έχουμε δοκιμάσει!
Το σκάκι είναι συναρπαστικό για τα παιδιά επειδή προσφέρει μια διασκεδαστική πρόκληση, ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, προωθεί τον ανταγωνισμό και τη συνεργασία και επιτρέπει την ανάπτυξη της προσωπικότητας μέσω της στρατηγικής επιλογής κινήσεων. Επιπλέον, η επίτευξη προόδου στο παιχνίδι ενισχύει την αυτοπεποίθηση τους.

Ευχαριστίες στην Κυπριακή Σκακιστική Ομοσπονδία και ιδιαίτερα στον FIDE Master, πολυ-πρωταθλητή Κύπρου και Εξωτερικού, κύριο Πάρη Κληρίδη, για τη σημερινή επίσκεψη στο σχολείο μας και για το ωραίο μάθημα σκακιού που έκανε στους μαθητές και στις μαθήτριες μας.

This entry was posted in Διαλέξεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *